Νίκος Χουντής :Να μην πουληθούν τα 14 περιφερειακά ελληνικά αεροδρόμια.

  • Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει, έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσει να υποτάσσεται στα αποικιοκρατικά αιτήματα των δανειστών.

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της ιδιωτικοποίησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, έκανε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής , μιλώντας στη συζήτηση για τη μελλοντική δέσμη για τις αεροπορικές μεταφορές της Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής ανέφερε ότι “Οι ελληνικές αρχές – με την έγκριση της Κομισιόν και του Eurogroup – πωλούν τα ελληνικά αεροδρόμια στην εταιρεία Fraport που ανήκει στο γερμανικό δημόσιο, το Επιμελητήριο του κρατιδίου της Έσσης και την αεροπορική εταιρεία Lufthansa , υπενθυμίζοντας ότι θυγατρική εταιρεία της Lufthansa είχε “διοριστεί από τις ελληνικές αρχές και ως σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για τη νομιμότητα της διαδικασίας”.

Καταλήγοντας στην παρέμβασή του ο έλληνας ευρωβουλευτής αφού σημείωσε ότι μια τέτοια ιδιωτικοποίηση αποτελεί ένας είδος “οικονομικού ιμπεριαλισμού και οικονομικής ταπείνωσης της Ελλάδας, αφού με τις συμβάσεις που θα υπογραφούν η Fraport θα έχει το πάνω χέρι στην ελληνική τουριστική αγορά”, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση “έστω και την τελευταία στιγμή, να σταματήσει να υποτάσσεται στα αποικιοκρατικά αιτήματα των δανειστών”.

Ακολουθεί η παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή:

“Κύριε Πρόεδρε,

Καθώς αναμένουμε τις τελικές προτάσεις της Κομισιόν για τη δέσμη μέτρων για τις αεροπορικές μεταφορές στην ΕΕ, θα ήθελα να σημειώσω ότι από την πλευρά μας ζητάμε:

Tην ενίσχυση των συνθηκών απασχόλησης στον κλάδο.

Tην ενίσχυση του συστήματος κοινωνικής προστασίας των εργαζομένων και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Tην διατήρηση των περιβαλλοντικών προτύπων.

Tην προστασία των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές. 

-Την απόρριψη κάθε είδους ιδιωτικοποίησης και στον τομέα των ευρωπαϊκών αερομεταφορών .

Δυστυχώς, στη χώρα μου την Ελλάδα, μετά τον ανήθικο εκβιασμό του Eurogroup και την υπογραφή του 3ου Προγράμματος, η κυβέρνηση προχωράει στην ιδιωτικοποίηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, κομβικής τουριστικής σημασίας, που στην πλειοψηφία τους είναι κερδοφόρα.

Οι ελληνικές αρχές – με την έγκριση της Κομισιόν και του Eurogroup – πωλούν τα ελληνικά αεροδρόμια στην εταιρεία Fraport που ανήκει στο γερμανικό δημόσιο, το Επιμελητήριο του κρατιδίου της Έσσης και την αεροπορική εταιρεία Lufthansa .

Θυγατρική εταιρεία της Lufthansa , μάλιστα, είχε διοριστεί από τις ελληνικές αρχές και ως σύμβουλος ιδιωτικοποιήσεων των ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων, εγείροντας πολλά ερωτηματικά για τη νομιμότητα της διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα ακόμα είδος οικονομικού ιμπεριαλισμού και οικονομικής ταπείνωσης της Ελλάδας, αφού με τις συμβάσεις που θα υπογραφούν η Fraport θα έχει το πάνω χέρι στην ελληνική τουριστική αγορά.

Θα δεσμεύσει την ελληνική περιουσία για 40 χρόνια, θα δεσμεύσει το ελληνικό δημόσιο σε αποικιακού τύπου συμβάσεις και θα έχει, τελικά, και το πάνω χέρι στην τιμολογιακή πολιτική των υπόλοιπων κρατικών αεροδρομίων.

Ο ελληνικός λαός, με την αυριανή γενική απεργία, στην Ελλάδα αγωνίζεται να υποχρεώσει την ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να υποτάσσεται στα αποικιακού χαρακτήρα αιτήματα των δανειστών.”

Διαθέσιμο το βίντεο της ομιλίας του Ν. Χουντή στο παρακάτω link :

https://youtu.be/ITl8XmSdLTs

Click to Translate »