Εμείς οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές στην Λαϊκή Ενότητα νοιώθουμε το βάρος του καθήκοντος της Αριστεράς να κρατήσει ζωντανή την αγωνιστικότητα του λαού μας και την ελπίδα για μια νέα κοινωνική, οικονομική και πολιτική πραγματικότητα.

Ο ελληνικός λαός έχει κουραστεί από το εύρος και την σκληρότητα των κυρίαρχων πολιτικών, που τη μία παίρνουν τη μορφή των έκτακτων μέτρων των Μνημονίων και την άλλη τη μορφή της Ευρωζωνικής κανονικότητας.

Έχει κουραστεί από τις συνεχείς επιθέσεις στο εισόδημα και τα δικαιώματά του. Από την εργοδοτική αυθαιρεσία που έχει την εξουσία πλέον να λέει στους εργαζόμενους ότι πρέπει να είστε ευχαριστημένοι για 300 ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα που τα εργατικά θανάσιμα ατυχήματα έχουν γίνει πλέον η τραγική «κανονικότητα» για πολλούς εργαζόμενους.

Έχει κουραστεί από την υπερ-φορολόγηση, από τον φόβο της ανεργίας και της ανασφάλειας, από τις περικοπές των συντάξεων, από την υπο-χρηματοδότηση των κοινωνικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, από τα σκάνδαλα των κομμάτων εξουσίας και την καταστροφή του περιβάλλοντος, που μπαίνει πάντα σε δεύτερη μοίρα στο όνομα της ανάπτυξης για τους λίγους και των επενδύσεων «φαρ-ουέστ».

Η πολιτική των μνημονίων ήταν καταστροφική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Στο όνομα της κρίσης χρέους, ενός χρέους που δημιουργήθηκε από τις καταστροφικές πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι δανειστές επέβαλαν ένα καθεστώς ημι-αποικίας στην Ελλάδα. Αυτή είναι η θέση της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό θεσμικό στερέωμα. Είναι η θέση μιας χώρας που δεν έχει καμία κυριαρχία, καμία δυνατότητα να χαράξει και να ακολουθήσει πολιτικές προς όφελος του ελληνικού λαού, στην οικονομία, στο διεθνές εμπόριο, στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, στον αγροτικό τομέα που περνάει μία από τις κρισιμότερες παγκόσμιες κρίσεις, στις συμμαχίες ειρήνης και αλληλεγγύης που θα μπορούσε να χτίσει με, σημαντικούς γεωπολιτικά, παίκτες, έξω από το πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Το μόνο που μπορούν να κάνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι να επιβάλουν μεταρρυθμίσεις υπέρ των επιχειρηματικών συμφερόντων, του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, και να ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία.

Η Λαϊκή Ενότητα απευθύνεται στον ελληνικό λαό και του λέει ότι τίποτα δεν θα κερδηθεί χωρίς αγώνες. Ένα μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας για την ακύρωση των πολιτικών λιτότητας, για την εφαρμογή ενός φιλολαϊκού φιλο-εργατικού μεταβατικού προγράμματος, που θα έρχεται σε ρήξη με τις πολιτικές της ΕΕ και τις δομές της Ευρωζώνης.

Συντασσόμαστε με τη ριζοσπαστική και ανυπότακτη Αριστερά στην Ευρώπη, που αναζητά νέους, εναλλακτικούς δρόμους για την συνεργασία των λαών της Ευρώπης, πέρα από το ασφυκτικό, νεοφιλελεύθερο και ιμπεριαλιστικό πλαίσιο της ΕΕ, στη βάση της ισοτιμίας και της αλληλεγγύης.

Αυτή την Αριστερά θέλουμε να στηρίξει ο ελληνικός λαός. Την ριζοσπαστικής ανυπότακτη Αριστερά που θα αποτελέσει μια ισχυρή αντιπολίτευση στην Ευρωβουλή θα αποτελεί την φωνή των κινημάτων και των αγώνων του λαού μας και την πολιτική διέξοδο στους μονόδρομους των κυρίαρχων πολιτικών.

Click to Translate »