Ν. Χουντής (υποψήφιος ευρωβουλευτής Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής) για τη σύλληψη του Julian Assange στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου.

• «Η σύλληψη του Julian Assange είναι μια εικόνα από το μέλλον μας-Μας αφορά όλους »

Στη συζήτηση για την προστασία των προσώπων που καταγγέλλουν παραβιάσεις του δικαίου της Ένωσης (whistleblowers), που διεξήχθη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τοποθετήθηκε, σήμερα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής.

Στην ομιλία του, ο Νίκος Χουντής ανέφερε τα εξής:

«Η σύλληψη του Julian Assange είναι μια εικόνα από το μέλλον μας.Ένα μέλλον ανελευθερίας και καταστολής, όπου οποιαδήποτε αποκάλυψη της βαρβαρότητας και των παρανομιών του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού, θεωρείται έγκλημα από τις κυβερνήσεις του δυτικού κόσμου.

Η σύλληψη Assange από την Βρετανική κυβέρνηση, κατ’ εντολή των ΗΠΑ, έγινε γιατί, μέσω της ιστοσελίδας Wikileaks, αποκαλύφθηκε η βαρβαρότητα των επεμβάσεων των ΗΠΑ και των συμμάχων της στη Μέση Ανατολή και αλλού, και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του διεθνούς δικαίου.

Με αυτό τον τρόπο αντιμετωπίζουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις την ελευθερία της έκφρασης, τη μαχόμενη δημοσιογραφία, που αποκαλύπτει τις πιο σκοτεινές της πλευρές της, προς όφελος της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της αλήθειας.Η σύλληψη Assange μας αφορά όλους.

Οφείλουμε να προστατέψουμε όσους ξεμπροστιάζουν την πολιτική και οικονομική εξουσία.
Εάν θέλουμε ένα διαφορετικό μέλλον για την Ευρώπη, ένα διαφορετικό μέλλον για τον κόσμο μας, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το παγκόσμιο κίνημα υπεράσπισης των ελευθεριών».

https://el-gr.facebook.com/NikolaosChountis/videos/327876064535645/

 

Click to Translate »