ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιοδεία Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) στα Τρίκαλα – Συνέντευξη σε τοπικά ΜΜΕ

·Νίκος Χουντής: «Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να μπει φραγμός στα προενταξιακά κονδύλια προς την Τουρκία και στην αναβάθμιση της Τελωνειακής Ένωσης»

Μιλώντας σε τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στα Τρίκαλα, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής, καυτηρίασε το γεγονός ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα, αντί να συζητά για τα μεγάλα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα ή για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην Κυπριακή ΑΟΖ, ασχολείται με τον…Πολάκη, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι:

«Από τις φραστικές καταδίκες της Τουρκικής εισβολής στην Κυπριακή ΑΟΖ από τρίτες χώρες και την Ευρωπαϊκή Ένωση – που ασφαλώς έχουν τη σημασία τους – πρέπει να περάσουμε σε δράσεις έμπρακτης καταδίκης των Τουρκικών προκλήσεων.

Η ελληνική και κυπριακή διπλωματία πρέπει να έχουν στόχους. Ο Ερντογάν πρέπει να αισθανθεί ότι η προκλητικότητα και οι απειλές θα έχουν κόστος.

Το Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών που θα συνεδριάσει στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα, πρέπει να βάλει φραγή στη ροή των ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Τουρκία, αλλά και στην προσπάθεια αναβάθμισης της Τελωνειακής Ένωσης, που επιχειρούν ευρωπαϊκοί κύκλοι».

Click to Translate »