ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλιο Νίκου Χουντή (ΛΑΕ) για την 7μερη εργασία:

  • Αυτός που καθιέρωσε μισθούς 300 ευρώ και μερική απασχόληση, ‘θίχτηκε’ που ο άλλος προτείνει 7μερη εργασία.
  • Μόνη λύση για τους εργαζόμενους η καθιέρωση πλήρους και σταθερής εργασίας, με δικαιώματα και αυξήσεις μισθών.

Με αφορμή τη “σύγκρουση” Τσίπρα-Μητσοτάκη για το επταήμερο εργασίας, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας – Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ, στο Ηράκλειο της Κρήτης, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

«Οι δύο βασικοί πόλοι του νέο-μνημονιακού διπολισμού συγκρούστηκαν χτες με φόντο τις εργασιακές σχέσεις. Ο κ. Τσίπρας, που με το 3ο Μνημόνιο ολοκλήρωσε την καταστροφή των εργασιακών σχέσεων που είχε αφήσει στη μέση η κυβέρνηση Σαμαρά-Στουρνάρα, ‘θίχτηκε’ που ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε την καθιέρωση της 7μερης εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, όμως, γνωρίζουν ότι οι μνημονιακές πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ευθύνονται για το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων, για την άπληστη ασυδοσία του κεφαλαίου, για τους μισθούς πείνας των 300 ευρώ, για την καθιέρωση της μερικής απασχόλησης σε όλη την αγορά εργασίας.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα από το νέο-μνημονιακό κατεστημένο. Με τον καθημερινό του αγώνα μπορεί να κάνει την οργή του δύναμη ρήξης και ανατροπής της Ευρωζωνικής κανονικότητας, απαιτώντας την καθιέρωση πλήρους και σταθερής εργασίας, αυξήσεις μισθών και δικαιώματα».

Click to Translate »