• Στην μετά-μνημονιακή «κανονικότητα της ΕΕ», καμιά Κυβέρνηση ή Κοινοβούλιο δεν θα νομοθετεί χωρίς την άδεια του ESM και του Eurogroup
  • Σχόλιο Νίκου Χουντή για τις δηλώσεις Κλάους Ρέγκλινγκ

Τους κανόνες του πολιτικού παιχνιδιού στη γερμανική νεοφιλελεύθερη Ευρωπαϊκή Ένωση, υπενθύμισε ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, εκφράζοντας, με δηλώσεις του, την «ανησυχία» του για τα προεκλογικά μέτρα που νομοθέτησε η ελληνική κυβέρνηση.

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του χτεσινού Eurogroup, ο Διευθυντής του ‘θεσμού’ που νομιμοποιεί την Τρόικα και δάνεισε την Ελλάδα στο 3ο Μνημόνιο, ξεκαθάρισε ότι στην εποχή της «κανονικότητας της Ευρωζώνης», δεν θα υπάρχει Κυβέρνηση ή Κοινοβούλιο που θα νομοθετεί χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο και έγκριση του ESM ή του Eurogroup, αποδεικνύοντας ότι είναι αυτός ο πραγματικός ‘υποψήφιος’ για την Κομισιόν.

Μάλιστα, παρόμοιες «ανησυχίες» εξέφρασαν και οι ‘σοσιαλιστές’ Μάριο Σεντένο, Πρόεδρος του Eurogroup και Πιέρ Μοσκοβισί, Πρόεδρος της Κομισιόν, που υπογράμμισαν ότι οι στόχοι των πρωτογενών πλεονασμάτων που καθορίζονται από τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωζώνης, πρέπει να τηρηθούν.

Με αφορμή τις δηλώσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Λαϊκή Ενότητα-Μέτωπο Ανατροπής, Νίκος Χουντής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Ρέγκλινγκ, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δήλωσε χτες μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ότι «ανησυχεί» για τη δημοσιονομική επίπτωση των προεκλογικών μέτρων της κυβέρνησης.

Υπενθύμισε, δηλαδή τους όρους του 3ου Μνημονίου που ψήφισαν το 2015, Τσίπρας και Μητσοτάκης.

Αυτό που πραγματικά δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ είναι ότι καμία κυβέρνηση και κανένα κοινοβούλιο δεν μπορούν να νομοθετήσουν οικονομικά μέτρα, χωρίς τον προηγούμενο έλεγχο και έγκριση από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Αυτή είναι η ‘κανονικότητα’ της Ευρωζώνης την οποία υπηρετεί ο νέο-μνημονιακός δικομματισμός του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

Με αυτή την κανονικότητα αγωνιζόμαστε στη Λαϊκή Ενότητα – Μέτωπο Ανατροπής, να  έρθει σε ρήξη ο ελληνικός λαός, ώστε να ανακτήσει την οικονομική και νομισματική κυριαρχία που θα επιτρέψει την εφαρμογή πολιτικών στήριξης της εργασίας και του εισοδήματος των λαϊκών τάξεων».

 

 

 

Click to Translate »